Powered By Blogger

2011. július 22., péntek

Útközben

Az előző hétvégén haza kellett utaznunk,egy papír hivatalba adása miatt.Olyan huszárosan, mentünk-jöttünk. Hétfőn vissza útban tettünk egy kis kitérőt, Ausztriában, a Duna kanyarulatához,a Wachauba.Kremsnél bejártuk a Göttweig-i Apátságot,megnéztük a vidékről készült festmények kiállítását.



Most is - láttam már tavasszal,ősszel egy keveset belőle -,még mindig magával ragadóan szép vidék,méltán a világörökség része, és ilyenkor minden a sárgabarackról szól,a rengeteg barackfán roskadozik a termés. Minden kert végében árulják a termelők a portékájukat.Jót sétáltunk ( de milyen jól tettük !!! - azóta esik az eső )és egy kis kosár barackkal folytattuk az utat.








Az utazást kipihentem,jöhetett a kérdés,de hogyan fogok itt,ebben a Robinson-konyhában - a teljes felszerelést 1 wok,1db kb.2 literes lábos,és 1 serpenyő alkotja- barack lekvárt főzni.
Előre látóan hoztam néhány üvegecskét,hátha alapon. Volt eredetileg 3 kg barack,ettünk belőle nem tudom mennyit,mérleg nincs, innentől kezdve minden szemmértékkel lett megsaccolva.Osztrák barack,német konyhában,magyar kreativitással,és szívvel-lélekkel befőztem 6 üvegecske barack lekvárt.Csendben megjegyzem,időlegesen, a horgolt kalapokkal együtt, annyit szöszmöszöltem a dologgal,amit még befőzéssel soha eddigi életemben. Amíg a 'lekik' aludtak horgoltam a szívet,hát így lett az idén eu-s lekvárunk.


Egyszer nagyon szeretném ezt a vidéket a Dunáról ,hajóról látni ,akkor ilyennek láthatnám mint itt a képen,talán... reméljük.

4 megjegyzés:

  1. Mese szép helyeken jársz.... Hmm.. a lekvár... guszta, de megint a kézimunka fogott meg..Jaj... ez a szivecske::: lehet hogy megkéne horgolni? hamarosan mutatom a fenyő frivolt..Megcsináltam!!!!

    Nagyon szép napot kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Vera ! már alig várom ,hogy lássam a fenyődet,megkeressem a szív mintáját ??üdvözöllek,és szép napokat !

    VálaszTörlés
  3. Igen!!!! Köszönöm!! Kint dodozol?

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép helyeken jártatok.
    Megkaptam a Susanna újságot is, nagyon megörültem neki.Kis Luca hozta, mondta, hogy voltatok itthon.
    Gyönyörűek a kézimunkáid! Mi meg még mindig a festéssel vagyunk elfoglalva. a héten a "Manók " is itt nyaralnak.
    Puszi

    VálaszTörlés