Powered By Blogger

2011. július 23., szombat

mese, nemcsak gyerekeknek

Van egy turisták által is nagyon kedvelt szép kis bajor város a közelünkben - Dinkelsbühl - kb.20 km-re.Tíz évvel ezelőtt amikor először láttam életre szóló élményt jelentett,soha nem felejtem.Napsütéses, szeptemberi szombat reggel volt,korán nyolc óra magasságában érkeztünk,az üzletek előtt söpörték a macskakövet,a péküzletekből finom illat áradt,olyan volt ,mintha felcsaptam volna egy régi mesekönyv borítóját,amikor az egyik városkapun át beléptünk.Ekkor jártam életemben először ilyen régi fachwerk stílusú házakkal épült,várfallal körül vett középkori városban.
Azóta,ha rövid időre is,itt jártamkor mindig tettünk egy rövid sétát, az én kedvenc városkámban.Minden évben ilyenkor zajlik a "Kinderzeche"történelmi kosztümös fesztiváljuk.Abba kukkantottunk bele kicsit délután,teljes szépségében még nem sikerült látni.Azt mondanom sem kell,hogy nekem a gyerekek tetszenek a legjobban.Az egész város apraja-nagyja szereplője a játéknak,és láthatólag élvezik is.

Találtam róla egy,frissen készült videót :


"Minden év júliusának közepén a középkori város Dinkelsbühl történelme életre kel: idilli zugok és sikátorok alkotnak lenyűgöző hátteret a világhírű Dinkelsbühler Kinderzechenek.

Svédország újra kitárja kapuit a város előtt, csakúgy, mint a 1632-ben. A város megváltója, a Türmerstöchterlein Lore vezeti a színes felvonulást, és a Dinkelsbühler zenekar határozza meg a ritmust dobokkal és trombitákkal a fesztivál napján."
Mi mindig másfele is boklászunk, a kisebb utcákban, képeim ott készültek ,apró részletek,amitől kicsit mindig másnak látom a várost.







Ahol már jártam,csak most nem volt időnk bemenni,a leglenyűgözőbb része a városnak :a St.Georg.


"Az Úr az egyetlen, akit hatalmas hajlékkal tiszteltek meg. Az ő dicsőségére építették Szent György templomát.
A belseje egyetlen hajó, csillagboltozatú: olyan, mint az egyetlen lélegzetre megnyílt lélek, amelyben verdesve röpköd a hit és a segítségért esendő ".



Ja,és a séta előtt-után készült egy piros szív,igazán szívvel-lélekkel,már kevesebbet kellett bontani,a szarvashibák is csökkenőben vannak.

1 megjegyzés: