Powered By Blogger

2012. január 28., szombat

újra és újra...

...nekiveselkedem a hajócska csipkének,és megtört e jég !!-sikerült tévesztés nélkül is végig csomózni két szívecske mintát,pfuu,azt hittem soha nem jutok el idáig.Persze a tökéletestöl még messze van ,de legalább már úgy néz ki,mint a minta amiről készítettem.

A három fehér közül csak egy lett pontos,egy kis hibás,egy meg sok hibás.

Biztosan a múlt hétvégén hazakerült (ebay-n vásárolt 1,50 EU-ért) angyalka "segített" ,most már tényleg megpróbálom azt az angyalka mintát is ,amit kb.két évvel ezelőtt láttam meg a neten,és azóta is az a cél,hogy megcsináljam.

Tényleg afféle őrangyalka,mert tegnap este mellette volt az az üveg mécsestartó is,amit a múltkor készítettem csipke díszítéssel,meggyújtottam benne a gyertyát,a kandallóban ropogott a tűz,én meg szépen elbóbiskoltam a tv előtt.Mikor megébredtem éreztem valami furcsa szagot,de láttam,hogy a gyertya már leégett,gondoltam,na,jó - ennek vége -,aztán csak reggel láttam,mikor már mind a két szememet rendesen kinyitottam,hogy hoppá ! az üvegre rásült a csipke,az volt olyan büdi .Úgy, ahogy volt dobtam a kukába,annyira megfeketedett az üveg is.De sem az asztalnak,sem az alatta lévő terítőnek semmi baja nem lett !Szeretem az "én" angyalkámat !

9 megjegyzés:

  1. Szépek!
    Nem látom a hibákat sem a kicsit, sem a többet, de én nem is tudok hajócskázni.
    Eltudnám képzelni kettő között az illatos párnácskát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Jutka ! - igen,én is arra gondoltam,hogy ha már rendesebben megy ( mondjuk,sikerül kettő egyformát készíteni ) akkor megvarrom hozzá a párnácskát is.Nagyon klassz ötleteket láttam lengyelországi készítőknél,no,majd gyúrok rá- szlengesen mondva - az eredményt meg majd archiválom.

      Törlés
  2. Nagyon szép munka, igazán türelmes vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm,igyekszem ,azt hiszem időm is, türelmem is van elég,csak néha az ihlet hiányzik.

      Törlés
  3. Először is... vigyázni kell a feldíszített mécseseknél és a gyertyáknál...Előző bejegyzésednél mutattad már akkor gondoltam erre milyen veszélyes ... Én is gyertyázom... sokszor meggyújtóm...de óvatosan..
    A szívecskéd nagyon jó lett... én is ezt gyűröm, igaz csak a másodikat... Várom a többit is... A piros milyen cérnából van?
    Szép vasárnapot!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Vera ! Én általában extra elővigyázatos vagyok a tűzzel,egy gyertya már előzőleg el is fogyott ,semmi gond nem volt,csak most ez a második erősebben melegíthette fel az üveget.
      A piros melírozott gyöngyfonalból van, a vártnál jobban lehetett vele dolgozni.Jó pihenést a vasárnap hátralévő óráira!!

      Törlés
  4. Nagyon szééééépek!
    Kár a kedves gyertyatartóért!
    Puszillak!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépek lettek a szívek.
    Hát igen, nagyon könnyű elszámolni a mintát. De szerencsére lehet javítani. Amit meg nem lehet észrevenni, az nem is hiba:-)

    A gyertyatartóra műszálas fonallal dolgoztál, vagy olyan meleg lett, hogy a pamut is megégett rajta? Csak a miheztartás végett:-)
    Hála Istennek, csak a gyertyatartó ment tönkre...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Orsi ,de örülök,hogy benéztél ! - most,hogy némi gyakorlást végeztem megint, megpróbálkozom a nálad látott angyalkával - hála neked,hogy közzé tetted -, adventig csak összejön !!
      Hát...,az csipke biztosan nem volt 100%-ig pamut,egy régi népviseletes blúzról fejtettem le,de még a gyertya alatt a homok is megszürkült,szóval örülök,hogy "csak" az üveg bánta.

      Törlés