2012. június 28., csütörtök

nyár, nyár, napsütéses nyár...

Csak estefelé jó sétálni, akkor már igazán kellemes a levegő. A faluvégi mezők zsongnak a méhecskék, és más bogaraktól.Ha a nyelvanulással nem is haladok valami jól, a receptek fordítása már megy, igaz abban nincs sok ördöngősség. Sütöttem egy Käsekuchen-t , bár nem értem miért ez a neve, mikor a hozzávalók legnagyobb része túró. Na, persze az itt korántsem olyan mint a mi otthoni túrónk. Inkább friss sajtra hasonlít.

Bolhapiacos gyűjtésből származó mozaik, és kaspó felhasználásával készítettem egy fakanáltartót , az össz. költsége nem volt annyi, amin egy fakanalat vehetnék.

Pihentető hétvégét kívánok, hozzá valami finom hideg hűsítőt, mondjuk menta teát, jéggel, citrommal, vagy jeges limonádét stb. !

2012. június 27., szerda

horgolós ez is , az is

Többször lehorgoltam már ezt a kis mintát mostanában , gondoltam kipróbálom milyen ha vastag tűvel és lenes kötözővel csinálom . A madzagot az otthoni faárú boltban találtam, volt színesben is. Most , hogy leteszteltem, azt hiszem beszerzek még belőle, mert remek volna táska horgolásához.
sajnos a leejtés óta nem igazán tudok jó képeket készíteni a kis masinámmal, de talán valamennyire látható a minta.
Az üveg amire ráhúztam 29 cm magas, és 22 cm széles. Ami horgolócérnával készült, abban 6cm-s a gyertya .

vagy így ?

nem kellett keményíteni sem , elég volt a fonal vastagsága a tartáshoz.
Kellemes időt és minden jót a hét második felében ( is ) mindenkinek !

2012. június 25., hétfő

hétköznapok, ünnepnapok

Szaladnak a napok, többnyire nem is tudom, hogy a hét melyik napjánál járunk, ami jó is meg nem is. Teszek- veszek a hétköznapokban, mint mindenki a háztartásában, családjában.
Az ünnepnapok, a hétvégék, nagyon szépek, rengeteg varázslatos, szép helyen jártunk már. A sok - sok fotót rendeznem kell, és a legjobban sikerültekből képeslapos összeállítást szeretnék, ha végre megérkezik egy fiam Mexikóból , és segít, mert nem igazán értek hozzá .
Burg Katzenstein - középkori vására - Rain - Dreher kertészet tájkertje, Schwarzwald - Calw kolostor és kertje, Wertheim, Bronnbach - kolostora, Weikersheim - kastélya, Nördlingen, Waldenburg, Lauingen a.d. Donau, Rothenburg o.d. Tauber, Ellwangen, az ausztriai Steyer városa, Nagold - kertkiállítása, Brombachsee, jó kis bolhapiacok, szebbnél - szebb helyek, amik ott és akkor mindig elvarázsolnak, de a hétköznapok , az én és munka keresése, én és a nyelvtanulás, én és az egésznapos egyedüllét, az otthoniak hiánya, NEHÉZ. Az írás is elmaradt, mert mit is írjak ? többnyire kettős érzések háborúznak bennem. Egyrészt nagyon jó, hogy megint együtt élhetünk,a gyermekeink felnőttek, kettőnkről szólhat az élet . Másrészt hiányzik minden, aki,és ami otthon van.
Igen, sokat lendítene a hangulatomon, ha valamiféle munkát találnék, a hét néhány napjára .Emberek közé kerülnék, rá lennék kényszeritve a nyelv használatára, minden kevés és hiányos tudásom ellenére is .Talán még a tanulás is jobban menne. De ez ma már nem olyan egyszerű, a világnak ezen a gazdagabbik felén sem. Három éve rengeteg ajánlat volt ,a háztartásokban keresték a gyerekekre vigyázokat, a házimunkában segítőket. Ma már annyi a lengyel, orosz, magyar,török és mindenféle országból érkezett lány , asszony, hogy egy meghirdetett munkára tucatjával van a jelentkezés. Ja, és a nyeltudás, bár én is mormogtam, hogy ne má, a takarításhoz, ne kelljen már perfekt német ! -, nem is kell, de a kommunikációhoz sajnos elengedhetetlen. No, jó, még azért csak hatszor próbálkoztam, és fogalmam sincs, hogy otthon milyen az állás kínálat. Az egyuram magyarországi fizetése, a svájci frankos lakás hitelünk, sajna nem engedélyezi, hogy csak feleség lehessek, még akkor sem , ha szeretném. A nem pénzbeli ,egyéb jussok miatt persze többet élhetünk  meg itt együtt, mintha külön-külön élnénk itt és otthon. ( lakást a cég fizeti, korlátlan autóhasználat ) No, de szót sem többet erről, mert mindenkinek van bőven gondja - baja, ez nem helyhez kötött, tudom, csak hát ha napló,ha világhálós is ,  akkor a lélek dolgairól is szól.- de a hosszú posztok unalmasak.

Horgolgatok is néha-néha, igazándiból semmi érdekeset, csak pillangókat , apróbb ajándékokat.
 Egy fotó a sok közül : életemben nem kávéztam még ennél viccesem útszéli kávézóban, de a kávé remek volt, és a tulaj nagyon szórakoztató , és ötletnek sem utolsó.


Legyen mindenkinek olyan minden napja , amilyet a szíve - lelke legjobban szeretne !