2012. november 28., szerda

advent ..

....de bármennyire is tele a fejem, szívem a házzal kapcsolatban, azért mégis csak itt az ideje, a készülődésnek ! - mindig úgy szerettem ezeket a heteket, annyi minden belefér, az apróbb dolgok elkészítésétől a "karácsonyi" töltött káposzta illatáig .
Egyszer valahol azt olvastam, ha valami nem igazán működik - mondjuk ott a házasság kapcsán írták - akkor vissza kell oda lépni, lélekben, érzelmi síkon, amikor még jól ment. Na , én ezt a gondolatot, most átültettem  magamnak az adventi készülődésre, visszaléptem a tavalyihoz, és a régebbiekhez, úgysem sikerült még soha - soha  elkészítenem, amit ilyenkorra beterveztem, és onnan folytatom........
Felhasználva az őszi séták begyűjtött kincseit, kicsit dekoráltam a lakást , a ráhangolódás jegyében Összeírtam mit is szeretnék megsütni, és talán még egy kis adventi vásári bóklászás is belefér majd, valamelyik soron következő hétvégén , hiszen abból  van itt bőven . A kisebb- nagyobb városokban több száz évest hagyományt őriznek ezzel .
 a konyhába :
a nappaliba
az ablakba
az ajtó elé
mindegyik a lakás más más pontjára került, együtt nem is lennének "barátságban" , mert mindegyik olyan más hangulatúra sikerült, keresem magam a munkáimban is, csapongok, hol fenn, hol lenn....na, de majd csak kiegyenlítődöm én is !.....ha erre jártál, benéztél, kívánok neked is jó készülődést ! .............

4 megjegyzés:

  1. Gyönyörűen csillognak a makkocskák, lefújtad őket? szép díszeket készítettél, mint mindig.
    Már várom a találkozást, olyan soká lesz még míg hazaérsz! Forralt borral várlak és fini sütivel:)

    VálaszTörlés
  2. Szép díszeket készítettél...Kettőtök kapcsolatát mindig "kicsit" irigylem.... Tudom két ember kell hozzá...Jó készülődést és jó találkozást!!Minden jót kívánok Nektek!!!!!!!

    VálaszTörlés