Powered By Blogger

2012. május 16., szerda

én elmentem a .....

...városba, kosárkámmal zsömléért .
A kosárnak története , hogy vasárnap kirándulós napunk volt. A frankok földjén csavarogtunk, az első "állomás" Spalt városa volt, ahol a  bolhapiac nyűzsgésébe csöppentünk. A zsákmányolt kincsek : könyvek, üvegek, csipkék kosarastul, így lett egy helyre kis kosaram, amibe ugyan nem sok minden fér bele, de pont jó , ha a pékségbe megy az emberlánya.
A nap folytatásában Abenberget és Nürnberget néztük meg, a rengeteg ,gyönyörű látnivalóról fogok majd írni külön, még válogatom , rendezgetem a fotókat.
Aztán hétfő délután is ragyogóan sütött a nap, elindultam a hegyen át a városba, karomon a kosárkával. Jó kis túra volt, a nap is megsütötte a nyakamat rendesen, de fenntről remek volt a rálátás a környékre, és virágot is szedtem visszafelé. A helyiek, akik ezen a mellék úton autóztak furcsálva méregettek, ki ez a nő, kezében kosárral, bandukol át a hegyen több km-t ( Hettelsberg csak kb . 600 m magas) - nem szokás vásárolni menni gyalog, igaz én sem tenném meg, ha nem lenne ennyi időm, oda-vissza 8,5 km, tehát normál séta tempóval is időigényes elfoglaltság. Ja, és nem csak a kosár mérete miatt nem volt ajánlatos sok mindent venni, hanem mert visszajövet a kosár tartalma erősen húzza a kezet.

Este még csaviztunk egy kicsit, már kettesben és autóval,  a neresheimi kolostort néztük meg újra. 2010 telén jártam már ott, nagyon hidegben, most sokkal kellemesebb volt.






Aztén a gyors saláta vacsora jutalmul , hogy ennyit járattuk a lábainkat.
 Ma már ismét esik, esik , esik.....na sebaj, pihentetem a lábaimat !

Itt megint volt egy nap szünet, .... és mire ma reggel felébredtünk ez a látvány vett körül :


május 16. reggel ez a nap csak begubodzásra, olvasásra, és a napsütés várására való, meg talán némi horgolgatásra ?? - lássak is neki !!

7 megjegyzés:

  1. De jó volt az élményeidről olvasgatni!Már másodszor olvasom át, és nézegetem a képeket.
    Hó? Persze, ahogy olvasom magasan vagytok.
    Csipkékkel mi a terved?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Éva, még nem tudom, de nagy gyűjtögető vagyok ilyen téren, szeretnék apró textill dekorációkat készíteni, aztán megpróbálom eladni itt, afféle handarbeiten projektben is gondolkodom, már kimostam, kivasaltam őket.Na, majd alakul belőlük valami.

      Törlés
  2. Gyönyörű képeket készítettél...Már én is voltam itt.... ha tetszik valami többször is visszamegyek mire írok....-Az a havas táj most nem a legjobbkor jön...
    Kiváncsian várom az alkotásaidat... hátha én is ihlettet kapok.../alkotói válság, vagy sok munka?/ bár nekem nincs ilyen szép csipkém...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohhh .. Vera mire én valamit összehozok, arra Te már féltucatnyit alkotsz ! A filéhorgolással kacérkodom, azt még nem próbáltam, talán itt az ideje... jövök vele , ha valami alakul ! Feltöltődő pihenést, és jó böködést !

      Törlés
  3. esz a sárga irigység:)))

    na jó, csak egy kis boglárka erejéig,

    de a kincseid tényleg elismerésre méltók:))

    VálaszTörlés
  4. Bevallom ennyi boglárkát még sosem láttam én sem , eddig. Sajnos nálunk , otthon egyre kevebb a kaszáló, a virágos mező. Itt a gazdák, kétszer kaszálnak, de az elsőt tartják értékesebbnek, mert abban benne van a sok virág, gyógynövény.

    VálaszTörlés