Powered By Blogger

2011. december 14., szerda

gondolatok........

Éva blogja - http://editeva.blogspot.com/2011/12/csendben.html#links - olvastam nagyon szép gondolatokat ma.Szeretek nála olvasgatni,nézegetni.

Szépek az álmok amikről ír,s tényleg csak rajtunk múlik.
Nálunk most ,először lesz olyan békebeli vagy ahhoz hasonló karácsony.
Elsőszülött lányom, nyáron került ki az egyetemről,és örül,hogy van végre munkája kérte,hogy most ne az ajándékról,hanem "csak"a családi együttlétről,az ünnepről - a szó teljes értelmében!!! - szóljon a karácsony este .A többiek örültek ennek, a középső lányunk is munka mellett végzi az egyetemet,de anyagi segítségünkre is szorul,hogy tanulhasson. Nem ajándékokra kapja a pénzt,kell az albérletre,megélésre stb.A fiúnk, most tudna ajándékokra költeni,bár ö is pályakezdő,de jól keres ,igaz nem itthon,külföldön él és dolgozik. De nagyon spórol,tervei vannak ( igazi 20 éves fiatal ember,álmaiban első helyen az autók vannak )- nagyon helyesen.
A legifjabb lányunk meg középiskolás, a kis zsebpénzét jól beosztja,de nem marad neki másra. Most nem lesz ajándékozás,legalább is mindenki-mindenkinek ,nem. Csak én rejtek apró csomagocskákat,meglepit, mindenkinek a fa alá - persze így "megszegem" a megállapodást,no,de hát ez nekem bocsánatos ,hiszen mégiscsak én vagyok a földi megbízott !!!!- persze hites uram a "tettes társam" Milyen jó,hogy vannak dolgok amiben a gyerekeink is lehetnek példamutatók,kezdeményezők! Tulajdonképen, csak az történik amire igazán vágyunk.Mi olyan sokat vagyunk messze egymástól, jelenlegi életfelállásunk miatt - Budapest és Aalen között félúton - hogy tényleg a legnagyobb ajándék ha minden ott ülünk az asztal körül.Felnőttek a gyerekeim,most látom csak,hogy mennyire.- de nagyon-nagyon jó látni,mint azt amikor még ott sertepertéltek minden körülöttem,és a karácsony az ajándék várásról is szólt.
Azért így is van rengeteg készülni valóm, sok apró ajándékot kell még elkészítenem barátoknak,kolléganőknek - totális késésben vagyok. Legjobb lesz ha a hétvégére zár alá helyezem a laptopot, és beindítom a kezeimet.
Így legyen !!!!!

7 megjegyzés:

  1. Szép gondolatok....Ugy legyen ahogy szeretnéd...
    Ne tedd messze a laptopot... itt is mutasd meg amiket készítesz..

    VálaszTörlés
  2. Ne aggódj Barátném, én is így vagyok ezzel! De....azért mi ajándék nélkül is jól érezzük magunkat, igaz? Jókat beszélgetünk, teázunk, forralt borozunk és jöttök vendégségbe hozzánk! Kell ennél több? Már a gondolatától is jól érzem magam!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépen leírtad...
    Nekem csak egy nap a karácsony, amikor a gyerekeim, unokáim itt ebédelnek... Vendég meg, szinte sose jön:( Mennyire más volt, amíg dolgoztam...

    VálaszTörlés
  4. Kedves Vera és Róza - persze ,lányok,azért majd archiválom az elkészült dolgokat.
    Èvám,szerintem mi egy hetet is simán végig tudnánk beszélgetni !- na megyek is az oviba,mert te már biztosan ott vagy. - igaz ott nincs idönk dumcsizni.

    VálaszTörlés
  5. Igen, felnőttek a gyerekek, és volt kitől tanulniuk!:-)

    VálaszTörlés
  6. Szép lesz az ünnep nálatok, kívánom, hogy emlékezeteslegyen!

    VálaszTörlés
  7. Szeretem ezeket a gondolatokat (ezért szoktam Nálad olvasgatni)
    kívánok békés, csendes szép Karácsonyi ünnepeket Neked, és családodnak szeretettel, Katalin

    VálaszTörlés