2013. április 18., csütörtök

tavasz,tavasz , de jó, hogy itt vagy !

A kedvenc blogok folyamatos olvasgatása mellett, végre szaporodnak a sétáink száma. Jól esik a melengető napsugár, öröm látni ahogyan a természet elstartolt . A rügyek pattognak, egyik napról a másikra nyílnak a virágok minden felé a kertekben.
A foglalatosságaim a szokásosak, némi tavaszi dekorációt horgoltam a tojások helyére, befejeztem a 2. babát. Ráérősen figyelgetem az erdőt, mezőt, és kínlódok a balkon körül tömegesen megjelent darazsakkal .Rendesen beköltöztek a házat kívülről bortó lambéria alá , elég félelmetesek ahogy zsonganak a tenyérnyi balkonon. Lekváros, pet-palackos csapdákkal próbálkozom a terület visszahódításában, eddig kevesen estek bele, no reméljük később majd nagyobb "sikere" lesz- egyébként a fahéjas szilva lekis volt a nyerőbb, a barackos kevesebb áldozatot szedett. 
A hétvégi bolha piacok is beindultak, hála ', a kincsvadászat eredményei voltak a kis kerámia madárkák, ők költöztek a kavics tálba a manók helyére, hogy a lakás legsötétebb zugában is legyen némi tavasz.
Egy esztendő telt el, hogy "kivándoroltam" a férjemhez, ennek örömére a hétvégi csavargásunk közben meghívott egy klassz kávéházba - még mindig nagyon édes szájú vagyok, ha kulináris kívánság szóba jöhet, hát az nekem csak valami fincsi és édes lehet , és még mindig nagyon tetszenek a hangulatos kávéházak, abból meg errefelé van bőven.
Igaz böjtje is volt, mert ez nem szója tejjel, hanem valódi tejjel, tejszínnel készült,( ropogós gofri, vanília fagyival, tejszínnel, tojás likőrrel ) amit én sajnos - tudottan - rosszul tolerálok, nem is igen bűnözök efféle finomságokkal, csak nagyon nagyon ritkán..........férjem óvatosan meg is kérdezte, hogy" biztosan ezt szeretnéd ? nem lesz baj ? " "mennyi idő alatt érünk haza ?-kérdeztem "- " kb. 1 óra ."- akkor jöhet......és isteni volt.Jó tavaszi , kertészkedést, napfürdőzést, sétálgatást és egészségben, egészséggel végzett munkát , tavaszi szépségekkel megélt napokat mindenkinek !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése