Powered By Blogger

2011. augusztus 3., szerda

horgolás

Még mindig a szívek bűvöletében horgolgattam ,valószínűleg ajándékok lesznek ,ha haza megyek.

...és kipróbáltam milyen a selyem hímző a hajócsipkéhez,a valóságban mély lila a színe,de a fotó nem így adta vissza,sajnos.

Aki a szabadságát tölti-annak nagyon jó pihenést - és légyszi,légyszi próbálja megállítani az időt! - iszonyatos iramban telik a szabi alatt.
Aki dolgos napokat éli annak kitartást, és aki unokázik annak meseszép napokat kívánok.

10 megjegyzés:

  1. Szia! Jó hogy itt vagy! Megint szépséggel álltál elő.. Milyen volt itthon, Vettél fonalakat:::??
    A frivol mintát én is megcsináltam, csak pirosból.. azt hiszem nekem még a forditás nem egyértelmű, de most más dolgom van...Szép estét!

    VálaszTörlés
  2. A szívek nagyon kedves díszek, szépek a színei is.
    A selyemhímzővel kapcsolatban i volt a tapasztalatod? Én viszkóz selymet próbáltam, de még a hajócskáról is lecsúszott! Neked sikerült valami trükköt alkalmazni?

    VálaszTörlés
  3. Szia Vera! - jó volt otthon,szombaton délután láttamoztam a lakást,(állítólag nem működött a porszívó !)porszívózás,rámolás,mosás-mosatás,vasárnap Bpest,a költözködő nagyoktól feleslegessé vált holmik elszállítása,hétfő kellő mennyiségű anyai tanács leadása,a válasz szokásos : "jaj,anya nem vagyunk már..." és irány vissza.Fonalakat nem kaptam olyanokat amit szerettem volna,selyem hímzők voltak szebb színekben,de gyenge volt a választék.Nagyon nehéz dolgozni vele,ide-oda csúszik.

    VálaszTörlés
  4. Orsi,vettem szép színű,de vékonyabb Atlas márkájú fonalat,tuti,hogy elteszem a valamikori hímzésekhez,vagy csak dekoráció marad,annyira csúszós,a vastagabb lilával csak-csak boldogultam,de nagyon lassan tudtam haladni,és a fonal eldolgozás rémesen nézett ki (azért van ott az angyalka,ápol és eltakar )még kísérletezek majd, azt gondoltam kipróbálom,hogy ha kicsit áthúzom gyertyán ,talán a viasz kicsit megtapad,nem tudom,a horgolásnál ez be szokott jönni,majd kiderül.

    VálaszTörlés
  5. Én mint "nagy szakember" mondom probáld meg szintelen lakkal... Nekem is úgy mondták, nekem sikerült..

    VálaszTörlés
  6. Áháá,milyen igazad van ! Ifjú koromban a harisnyán így állítottuk meg az elszabadult szemeket,és az esetek többségében működött.Köszi Vera az ötletet !

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű dolgokat készítettél!
    Én meg nem megyek semmire a hímzéseimmel, teljesen ellopja a szívemet a kicsi Bence!
    Szép hétvégét Neked is!

    VálaszTörlés
  8. Én is használtam a harisnyánál anno a lakkot... csak már feledésbe ment...
    Aproppo ., a szives frivolt nagyon rosszul látom.. esetleg véletlenül nincs meg jobb minőségbe?Meg van a Jolimama féle angyalkád frivolba?

    Szép hétvégét!!
    Nagyon tetszett az otthoni beszámolod... ezek a gyerekek mit ki nem találnak...

    VálaszTörlés
  9. Hello,

    thats so lovely i like your hart.

    VálaszTörlés