2013. február 24., vasárnap

tél végi séta , év eleji bolhapiac...

Bár a tél még cseppet sem fújt visszavonulót,  jó volt kimozdulni egy kicsit.  Jót sétáltunk Rothenburgban ( o.d.Tauber), és egy kis bolhapiac is belefért.
A piacot egy bevásárló központ fedett alagsori parkolójában tartották, ahol legalább 5 -8 fokkal hidegebb volt mint kívül a szabadban. Az orrom majd lefagyott, ráadásul  félhomály volt, így inkább valami vakondos turkálásnak tűnt az egész, de azért akadt egy-két kincs a horogra.

a nagy kancsónak leltem kis kancsó társat :

és apróságokat a tavaszi dekorációkhoz :
a csészékből délután készítettem tűpárnákat:

az ígért fázis fotó a folyamatban lévő baba projektről :
Legyenek mindenkinek kellemesek  az utolsó februári napok, várjuk örömmel a márciust, a madárkák már imitt-amott fújják az ébresztőt !

2013. február 21., csütörtök

megérkeztek

... hál`Isten rendben megérkeztek, mire éjfélt ütött az óra ,a "lakótársak" vagyis a fiam és a menyasszonya megjöttek 900 km-ről. Velünk fognak lakni, aminek első lépéseként ma elárasztották a kis lakást csomagjaikkal, ömlesztve, de most még ez sem zavar . Türelmesen kivárjuk amíg nagyobb lakásba tudunk költözni, ahol kényelmesen elférünk négyen, az még 2-3 hónap, ha mindenki igyekszik akkor ez semmi gondot nem okoz, hiszen a gyerekünkről van szó, és az ö választottjáról. Persze kellő tolerancia , az  bizony kell - nem is kevés ! - ezt tudjuk jól. Én első lépésként reggel, hogy kialhassák magukat, szép csendben folytattam a tulipán projektem. Nem zörögtem, sem a mosogatással, sem a mosógéppel, megvárt minden , rohannom sem kellett sehova.
 A tegnap esti babás program , nagyon nagyon jó volt, a hölgy aki tartja, a saját kézimunka üzletében végtelen barátságos, ezek a tulipánok mind oda készülnek a kirakatba. Vittem néhányat, és annyira megtetszettek neki, hogy kért 40-50 db, és felkért, hogy szombaton segítsek átrendezni a kirakatot. Ez azért is nagy boldogság nekem, mert imádtam mindig ( amíg volt a boltocskám ) a kirakatot dekorálni. Rengeteget segít a német elsajátításában is. Javít, ha hibásan mondom, türelmesen próbálja elmagyarázni amikor nem értem. Hát ebből még , lehet egy igazán gyümölcsöző munka-hobbi kapcsolat, ami idegenben egy igazi kincs.
Csak a tél, az nem enged, havazik, hózik,  hull a hó, és hideg van.
A készülő babáról később jönnek majd a fázis fotók .


Szép hétvégét mindenkinek ( hó menteset ! )

2013. február 20., szerda

estére...

..nagyon várom, a ma este kezdődő baba varrás újabb kurzusát , de még annál is jobban, hogy egy fiam és a kedves kis menyasszonya megérkezzenek. Úton vannak , és én ilyenkor egész nap nem találom a helyem, várok, fülelek, jövök megyek, próbálom lefoglalni magam, hogy menjen az idő. A mindenféle házimunka mellett készült ez a tűpárna, viszem velem este, munkára is lesz fogva, remélem.
........ és 100 x nézek a telefonra, a facebookra, az órára, hát ez már csak ilyen, ha családtagot várunk haza ! - nekem ebben már nagy a praxisom, ennyi év után, de megszokni, azt sohasem tudom .
Napsütést, fényes, melengető napsugarakat kívánok a hét további napjaihoz !

2013. február 19., kedd

tulipán, tulipán...

... a projekt folytatása , csak kitavaszodik , addig készítek még néhány szállal ....

mindenkinek alkotói jó kedvet kívánok !

2013. február 17., vasárnap

lassan lépkedünk kifelé ..... a tél, igencsak itt felejtette magát. Újra és újra havazik, hideg van, pedig már nagyon hiányzik a fény , a napfény minden porcikámban érzem. Csendesen telnek a napok, hetek, hál ' Isten a vírusok, bacik elkerültek eddig bennünket. Sajnos az otthoni szeretteimet, idős szüleimet nem, ők nagyon legyengültek a láztól, köhögéstől, csak lassan gyógyulnak, erősödnek, és ezt nehéz extra aggodalom nélkül megélni 700 km távolságban. Igaz vannak testvéreim otthon, nincsenek magukra hagyva, ám akkor sem könnyű.  Hála az utódjaink eddig szintén állják a sarat a betegségekkel szemben, tanulnak, dolgoznak, élik az életüket,és minden bizonnyal nekem hiányoznak jobban, mint én nekik, de ez így van rendjén. Felnőttek.
Tulipán "hajtatásba" kezdtem, hogy csalogassam a tavaszt.
.. többi is készül, idő kérdése mikor kerülnek cserépbe .

...és 20.-n  ismét megyek egy baba varró kurzusra !!!!!!!!!!!! - nagyon várom ! - igaz a német nyelvtudásom nem lett több november óta, de , ha akkor elboldogultam, csak nem lesz gond most sem

Remélem ez volt az utolsó havas fotók egyike, ezzel búcsúzom a téltől  !


jöjj hát tavasz, várunk már !!!!!!!!!