2012. március 31., szombat

jönnek a nyuszik....avagy régiből újat

A múlt vasárnapi bolhapiacon sétálgatás az mellett,hogy jó volt sétálni a sörgyár udvarán a napon, nem sok sikert hozott a kincskeresésben. De két drótkosár azért horogra akadt,gondoltam jó lesz a húsvéti dekorációknál. A kicsiből ajtódísz, a nagyobb asztaldísz lett, ebben fészkelték be magukat azok a nyuszik,amiket még tavaly nyáron a nördlingeni bolhapiacon gyűjtöttem.
Az irdatlan szél nem inspirált ablakpucolásra,úgyhogy bőven van tennivalóm az ünnep előtti néhány napra, de most nem is bánom, hogy zsúfoltak lesznek a napok, jobban lekötik a gondolataimat,amik csaponganak az utolsó "ovis" napok - pénteken köszönök el a gyerekektől ( bőgős napom lesz )- , és a "nagy utazás" között.Aztán meg várom is a pénteket,mert várhatóan akkor utazik haza rég nem látott egy fiam, 6 hete van Mexikóban kiküldetésben.

az asztali dísz több verzióban :
Mindenkinek aki erre jár,kívánok jó készülődést az ünnepre ,köszönöm,hogy benéztetek hozzám !

2012. március 20., kedd

Tavasz van......

.....kertben,házban és igyekszem,hogy a lelkemben is helye legyen a megújulásnak. A kertben nap mint nap látom a nyíló krókuszok szépséges szirombontását,a házban rengeteg a rendezni ,molyolgatni való a sok-sok összegyűjtött ez meg azzal, csak képes újságokból sikerült összegyűjtenem szekrénnyi mennyiséget (nincs több szekrény !!)Ami nagyon-nagyon szívemhez nőtt azok maradnak,de amit már sokszor átnéztem,azokat elajándékozom,hátha másnak az újdonság erejével hat.Hihetetlen,hogy mi mindent tud az ember összegyűjteni !! - aztán idő múlásával elfelejteni,hogy mi is van,és hol is van. Szóval nem unatkozom ( igaz ez még soha nem fordult elő velem a 47 évem alatt )
Mindenkinek gyönyörű szép tavaszt kívánok !