2012. január 29., vasárnap

a hétvége margójára...

Csendes hétvége volt,így folytattam a gyakorlást.Ajándékok készültek. A kicsi párnák közül egyet barátnémnak szánok,most fog élete első gépmadaras utazására menni,és az első repüléshez kapja bátorításul (még én sem repültem,nagy élmény lehet )- a többi megy az ajándékos, gyűjtős dobozba,jó,ha van amit esetenként csak elő lehet kapni. A horgolt szív másik barátnémnak készült,ha végre el is jutok hozzá .
A tulipákat meg én vettem magamnak,mert a jácintok elvirágoztak,és úgy hiányzott egy kis vidám szín ,ebben a hidegben.
..és kipróbáltam a februári Praktika magazinból a pácolt csirkecombok receptjét,nyami,nagyon fincsi volt.


Ennyi volt,holnap indul újra a verkli.Mindenkinek szép hetet kívánok !

2012. január 28., szombat

újra és újra...

...nekiveselkedem a hajócska csipkének,és megtört e jég !!-sikerült tévesztés nélkül is végig csomózni két szívecske mintát,pfuu,azt hittem soha nem jutok el idáig.Persze a tökéletestöl még messze van ,de legalább már úgy néz ki,mint a minta amiről készítettem.

A három fehér közül csak egy lett pontos,egy kis hibás,egy meg sok hibás.

Biztosan a múlt hétvégén hazakerült (ebay-n vásárolt 1,50 EU-ért) angyalka "segített" ,most már tényleg megpróbálom azt az angyalka mintát is ,amit kb.két évvel ezelőtt láttam meg a neten,és azóta is az a cél,hogy megcsináljam.

Tényleg afféle őrangyalka,mert tegnap este mellette volt az az üveg mécsestartó is,amit a múltkor készítettem csipke díszítéssel,meggyújtottam benne a gyertyát,a kandallóban ropogott a tűz,én meg szépen elbóbiskoltam a tv előtt.Mikor megébredtem éreztem valami furcsa szagot,de láttam,hogy a gyertya már leégett,gondoltam,na,jó - ennek vége -,aztán csak reggel láttam,mikor már mind a két szememet rendesen kinyitottam,hogy hoppá ! az üvegre rásült a csipke,az volt olyan büdi .Úgy, ahogy volt dobtam a kukába,annyira megfeketedett az üveg is.De sem az asztalnak,sem az alatta lévő terítőnek semmi baja nem lett !Szeretem az "én" angyalkámat !

2012. január 15., vasárnap

tél..igazi téli hangulatban

Csendes, télies hétvégém volt. A család, ki-ki a maga útján,nekem meg volt időm egy kis friss dekorációra - amolyan ötpercesre - a kinti hideget ellensúlyozni,benti meleggel. Készítettem egy fadobozt is " varázsládának " egyik kedves óvónőnek ígértem meg,hogy a délutáni műhelyfoglalkozásához dekupázsolok egy dobozt,egy jelképes varázsládát.
Volt időm olvasni is,pihenni is, de valahogy mégis, olyan magányosnak érzem magam ezeken a család nélküli hétvégéken. Jó,jó, de mégsem jó. Na, erre szoktam mondani magamnak,hogy "annak kell örülni ami van,nem azon búslakodni ami nincs. Milyen egyszerű ezt kimondani,de milyen nehéz így érezni !!!! - de már nem sokáig lesz így ! -remélem.ja,és kora reggel havat söpörtem.....nem túl nagy lelkesedéssel.

2012. január 7., szombat

Gyorsan és nagyon szépen elmúltak az ünnepek.Szilveszter este az idő múlatása közben azon évődtem,hogy mit is lehetne jelen helyzetben afféle újévi fogadalomként meghatározni, de semmit nem találtam elég kivitelezhetőnek,így aztán mindenféle magamnak tett ígéretek nélkül, szépen tudomásul vettem,hogy az az év véget ért ,ez az új meg elkezdődött.Sokat pihentünk,jól esett egy kis semmittevés ( a konyhai teendőktől eltekintve ) A család harmadát a karácsonyi ünnep után szólította a kötelesség,kit a munka,kit a vizsgák vártak vissza Budapestre.Mi a téli szünetes, szabadságosok élvezhettük a két ünnep közti ráérős hétköznapokat.Törlesztettünk az év közben elmaradt baráti és rokoni látogatásokból. Mire igazán belejöttünk már véget is ért. Én kezdtem hamarabb és a legifjabb lányunk ,neki a suli,nekem az ovi.Hát azért a keddi naphoz kellett némi kávé dopping ! Aztán esténként intenzíven kezdtem újabb és újabb ötlet gyűjtögetésbe,mert karácsony idén is lesz ! - ami tanulságot hagytam magam - magamnak a múlt évről, az az,hogy vagy folyamatosan készülök rá ( a karácsonyra ),vagy örökösen elmarad a betervezett dolgok jó része.
A családom férfi tagjai hétvégén foglalják el "állomáshelyüket",vagyis visszautaznak, megint megkezdődik a távházasság hetei,hónapjai,igaz ez most már tényleg csak bő 3 hónapra szól ( 4 - 5 év után, mi ez a 3 hónap !!!) . A tavaszi napforduló utánra tervezem kezdeni a készülődést, a pakolást, az 1.számú bőröndbe tuti,hogy a horgolás,kézimunkázás, legkedvesebb CD-k,könyvek kerülnek .....
Másrészt meg picit minden nap sóhajtok egyet,mert imádott kis ovisaimmal már csak 65 munkanapot leszek együtt, na,ja olyan nincs,hogy minden tökéletes lehessen,ha itt minden oké,akkor az élet egy más területén áldozatot kell hozni,ilyen az élet ...arról nem is beszélve,hogy az új helyzet sok jót is ígér,na majd meglátom.A képzeletbeli mérleg két serpenyőjébe százszor és százszor belepakoltam pro és kontra mindent mielőtt a döntést meghoztam.
No ,mielőtt teljesen elmegyek az élet dolgainak bonyolult rendszerében való kalandozásba,jöjjön egy kép a karácsonyi vacsi utáni vidám percekről,a legféltettebb kincseimről :

Valahol azt olvastam,hogy az a jó, ha a hétköznapokat is ünnepként éljük meg,szeretettel,békés lélekkel ...így legyen,erre igyekszem figyelni egész évben !