2011. augusztus 21., vasárnap

az ünnep

Minden nagyon szép volt a csipkekészítők varázslatos munkai,a kézművek,a vásári forgatag ,és a tűzijáték.....csak a lában sajog a sok gyaloglástól,de megérte !
.....természetesen vásárfia is volt (ajándék magamnak ),kettő fából készült hajócska ,már alig várom,hogy legyen időm kipróbálni !

2011. augusztus 9., kedd

főtevékenységi kör

Lassan véget ér életem eddigi leghosszabb nyaralása,rengeteg szép élménnyel gazdagodtam.Az elmúlt napokban,és a hétvégén megint csoda szép helyeken járhattam hites párom jóvoltából,amit később archiválok,rendezés alatt áll még(a fejemben).
Most abból szeretnék mutatni amivel a legtöbb időmet töltöttem,amivel gyorsan,magam ízére igyekeztem formálni ezt a "legény lakást" - virágok,amik nem voltak eddig,és napi törődést igényeltek - de meghálálták. A kis szekrény,amiben itt a horgolós kellékeimet,stb. tároltam,persze érkezésem után kicsit átrendeztem a nappalit, nőiesítettem,és az utolsó ma készült horgolás,a kedvenc áfonya lekváron.Holnap már pakolászom, aztán utazás haza, és vissza kell zökkenni a rendes kerékvágásba - hát nem lesz könnyű !Az otthonról hozott levendulának is találtam helyet, egy mécses tartóban.

Szép napokat mindenkinek,aki benézett hozzám !

2011. augusztus 3., szerda

horgolás

Még mindig a szívek bűvöletében horgolgattam ,valószínűleg ajándékok lesznek ,ha haza megyek.

...és kipróbáltam milyen a selyem hímző a hajócsipkéhez,a valóságban mély lila a színe,de a fotó nem így adta vissza,sajnos.

Aki a szabadságát tölti-annak nagyon jó pihenést - és légyszi,légyszi próbálja megállítani az időt! - iszonyatos iramban telik a szabi alatt.
Aki dolgos napokat éli annak kitartást, és aki unokázik annak meseszép napokat kívánok.

úton,útközben

Bár itt Németország ezen a részén sokkal kiegyensúlyozottabb az időjárás,azért itt is van,hogy napokon át sokat esik,vagy meleg van a városi sétákhoz.A kellemes időt kihasználva csámborogtunk egyik este Hartburg várában.
Hétfőn vissza útban kicsit letértünk a pályáról,és megnéztük Ybbs-nél a hajók zsilipelését,nagyon érdekes volt,még soha nem láttam csak tv-ben.

Jó volna egyszer egy ilyen nagy hajón végig utazni a Dunát!!!- és mindezt a vízről látni.