Powered By Blogger

2011. március 27., vasárnap

kerti àlmok

Borongós vasárnap reggel, meg az óra átállítás, és a menetrendszerű nátha kidobott az ágyból.Ami, remek alkalom arra,hogy az ember lánya "kicsit"barangoljon a világhálón.No,nem mintha erre bármiféle külön késztetés kellene nekem.Találtam valamelyik német nyelvű oldalon sok krókuszos fotót, na igen,- ezt ide varázsolhatná egy tündér nekünk.Türelmes ember vagyok, talán még megélhetem,hogy a kertünk ilyen tavaszi nyitánnyal örvendeztessen meg valamikor.A recept könnyen kitalálható : sok-sok száz virághagyma,rengeteg guggoló gyakorlat az ültetéskor, és meglesz a csodás látvány.Végül is,ha népes családom minden tagja elültet több 100 hagymát, akkor meg is lesz. Milyen jó a nagy család !!

2011. március 26., szombat

tavaszi üdvözlet

Sorra bújtak ki itt is, ott is a kertben a krókuszok. Örvendetes látványuk igazolta,hogy most már biztosan elment a tél.Hogy vannak - az nem az én érdemem, a férjem ültette őket, szerte a kertben, örömömre.

2011. március 18., péntek

tavaszvàrò

Szorosan összezárták szirmaikat a frissen kihajtott hagymás virágok,a hosszú hétvége tavaszi hangulata még csak ízelítő volt, abból, amire azt gondolom nagyon sokan vágyunk már.A természet nagy Úr, azok az emberek akik, szoros kapcsolatban élnek a természettel, sokkal nagyobb alázattal,türelemmel bírnak iránta, mint mi , akik vidéken is "városlakók " vagyunk és mindig panaszkodunk az időjárásra.Hiszen az eső nem eshet csak éjszaka, a hó sem eshet csak a szántóföldeken,a szél is akkor fúj,ha kedve tartja.....de,ha türelmesen várunk megjön a tavasz !- mint mindig.
A képen tavaly készült tojásdekoráció néhány darabja :

2011. március 15., kedd

az ünnep

Minden ünnep más és más, minden évben,pedig a naptárban mindig ugyanarra a napra esnek.Talán az első igazi tavaszias napsütésben köszöntött ránk ma,jóleső meleg sugaraival még pihentetőbbé tette ezt a napot.Családom tagjai mind távol vannak,ki közelebb ki egészen messze van, mikor kicsik voltak nem is hittem volna,hogy ilyen hamar kirepülnek.Persze azért igyekszik az ember látótávolságban maradni mögöttük.

2011. március 13., vasárnap

kèp beillesztés gyaakorlàsa - règebbi munkàk


a kezdet.....

Már jó ideje,hogy készülődök, de még a tervezési fázisban vagyok mindig. Igazából arra várok,hogy a gyerekeim által beígért "szakmai" segítséget megkapjam, mivel ők nálam sokkal-sokkal jobban otthon vannak a netes világban.Csak mikor lesz rám idejük ???? - na , ezt nehezebb kitalálni, mint az ötös lottó számait, én meg csak várok, várok, várok... a Miss Potter film letöltését kb. másfél éve ígérik. Azt hiszem, marad a saját kutakodásaimból összejövő ismeret, aztán majdcsak boldogulok valahogy ezzel is.Hát akkor 1...2...3..induljon a naplóm, indulási kor 46 és fél év, a "szerződést" határozatlan időre  írom alá , - virtuálisan.
a kezdet......- nem is olyan könnyű,mert képet is szerettem volna beszúrni, de nem jött össze, na , már meg is van mit kell megtudnom következő lépésként !!